keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Mieltä osoittamaan Tehtaankadulle peräkkäisinä päivinä: Miehittäjä-Ryssän edustajat tsaareista, sovjet-ajan valtiojohtajiin, Jeltsiniin ja Putiniin ovat patologisia valehtelijoita ja miehittäjiä
Jakakaa sanomaa Facebookissa Twitterissä https://www.facebook.com/events/277971072410956/?ref=22 mahdollisimman monta paikalle "molotovin coctailit" ;) tmv:t mukana ;) tai ainakin kunnon Jääkärimarssin laulun elähdyttämä henki ;) Tervetuloa mukaan 

Miehittäjä-Ryssän edustajat tsaareista, sovjet-ajan valtiojohtajiin, Jeltsiniin ja Putiniin ovat patologisia valehtelijoita ja miehittäjiä


Obamalla enempi järkeä kuin Tsuhnalan mätämunaputinisteilla: Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tuomitsi Venäjän toimet Ukrainassa hyvin kovin sanoin tänään Tallinnassa pitämässään puheessa.
- Emme hyväksyneet aikoinaan Baltian liittämistä Neuvostoliittoon. Emme tule koskaan hyväksymään Krimin tai minkään muunkaan Ukrainan osan liittämistä Venäjään, presidentti jyrähti.

Obaman mielestä venäläiset kansalliskiihkoilijat, jotka hakevat maalleen suuruutta aluevalloituksilla erehtyvät täysin.

- Ei se, että vallataan 1900-luvulla menetettyjä tsaarin maita tee Venäjää 2000-luvulla suureksi.

"Rajoja ei voi muuttaa kiväärinpiippua pitkin"

Obama sanoi puheessaan, että Kiova ei ole pyrkinyt konfliktiin Itä-Ukrainassa. Horjuttamisen takana on Obaman mukaan Venäjä, joka kouluttaa, aseistaa ja rahoittaa separatisteja ja lähettää omia joukkojaan taistelemaan Ukrainaan. 

Venäläiset väitteet fasistien kaappauksesta Ukrainassa Obama kuittasi hölynpölynä.

- Kiovan vallankumouksen tekivät tavalliset ihmiset, jotka olivat kyllästyneet korruptioon, Obama sanoi.

Obaman mielestä Yhdysvallat ja EU ovat tarjonneet kiistaan diplomaattisia ratkaisuja, mutta Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole halunnut niihin tarttua. 

Obaman mukaan Yhdysvallat ja Nato pysyvät tiukkoina Ukrainan kiistassa.

Rajoja ei enää voi muuttaa kiväärinpiippua pitkin. Se on tässä panoksena.

Obama uskoo, että talouspakotteet purevat jo Venäjään. Hänen mukaansa maan talous on syöksymässä lamaan, valuuttakurssi on ennätysheikko ja maan talous roskalainaluokassa. Kaikki tämä osuu tavallisiin venäläisiin.

- Rajoja ei enää voi muuttaa kiväärinpiippua pitkin. Se on tässä panoksena, Obama perusteli lännen pakotepolitiikkaa.

"Nato pitää kiinni viidennestä artiklastaan"

Obaman Viron-vierailu huipentui suureen kansalaistapahtumaan Tallinnan Nordea-musiikkihallissa. Presidentin sanat olivat hunajaa virolaiselle yleisölle, joka on huolissaan maansa turvallisuudesta idän uhan edessä.

- On kristallinkirkasta, että Nato pitää viidennestä artiklastaan kiinni, Yhdysvaltain presidentti vakuutti.

Tuo artikla suojaa jäsenmaita "kaikki yhden puolesta periaatteella". 

Obama sanoi, että tässä suhteessa ei ole suuria tai pieniä, uusia tai vanhoja Nato-maita. Kaikkia puolustetaan, ja myös Yhdysvallat puolustaa.

Vielä enemmän yleisön tunnelmaa nosti se, että Obama nosti Viron ja Baltian maat esimerkiksi myönteisestä kehityksestä, jonka toivoi toistuvan Ukrainassa. 

Obama kävi puheessaan läpi koko Baltian historian Ribbentrop-sopimuksineen ja neuvostomiehityksineen. Hän muistutti laulavasta vallankumouksesta ja Baltian ihmisketjusta, joita piti loistavina esimerkkeinä väkivallattomasta vallankumouksesta.

- Kiovasta Tunisiin teitä katsotaan esimerkkinä.

Viro-ylistykseen sisältyi myös piikki Naton vanhoille jäsenmaille, sillä Obama toivoi näiden täyttävän taloudellisen taakkansa Nato-puolustuksesta yhtä sovitun mukaisesti kuin piskuinen Viro.

------------------------------------------------------------------------
http://kavkazblogi.blogspot.fi/
------------------------------------------------------------